RABOBANK BENELUXLAAN UTRECHT


In een krachtig jaren tachtig kantoorpand aan de Beneluxlaan is het tweede kernkantoor van Rabobank Utrecht e.o. gevestigd. De entree heeft een uitnodigend karakter gekregen waarbij klanten en medewerkers worden ontvangen in een “huiskamer”-achtige setting.

“Een krachtig kantoorpand”

vides en een doorgaande houten trap

In de werkzone is door middel van vides en een doorgaande houten trap een visuele en fysieke verbinding gemaakt tussen de verschillende afdelingen. Op de vijfde verdieping is een uitnodigend werkcafé met uitzicht op de stad Utrecht. Daar worden medewerkers voorzien in verschillende lunch- en werkplekken en kunnen presentaties gegeven worden aan grote groepen.

identiteit

Open, transparant, uitnodigend en eigentijds zijn de kernwoorden voor de sfeer en uitstraling. Door middel van lichte tinten voor vloer en plafond en warme houtsoorten voor de trappen en vergaderplekken is een evenwichtig palet gemaakt die de identiteit van Rabobank Utrecht e.o. versterkt.

FACTS EN FIGURES

Opdachtgever: Rabobank Utrecht e.o.
Locatie: Utrecht
BVO: 6.300 m²
Jaar: 2011

Projectteam: Eric Wezenberg, Cathelijne Vreugdenhil, Edwin Kamphorst, Yves Sellam, Martin Vinkestijn,  i.s.m. OIII Architecten
Bouwmanagement: Van Kessel Janssen bv Bouwconsultancy
E&W adviseur: Bongers/Jansen adviesbureau

Projectfotografie: Alexander van Berge, Edwin Kamphorst, Collin van Kooten