HOOFDKANTOOR WATERWEG WONEN


Twee bestaande kantoren van Waterweg Wonen zijn onder gebracht in één nieuw hoofdkantoor aan de Van Hogendorplaan in Vlaardingen. Woningcorporatie Waterweg wonen is een samenwerkingsgerichte en klantgerichte organisatie, die in verbinding staat met haar maatschappelijke omgeving. De manier van samenwerken is geënt op de basisprincipes van Het Nieuwe Werken. In het casco gebouw zijn door ZENBER innovatieve werkomgevingen gecreëerd. Het betreft een ontvangstgebied, een centraal ontmoetingsgebied, de passage, de werkomgevingen, een vergadergebied, een werkplaats, een multifunctioneel restaurant en een woonwinkel.

“Gebouw met iconische oranje luchtbrug”

GEBOUW MET ICONISCHE ORANJE LUCHTBRUG

ZENBER heeft in het gebouw een uniek en krachtig gebaar gemaakt met een iconische oranje luchtbrug, een metafoor voor ‘verbinden’. De luchtbrug met trap loopt dwars door het gebouw en verbindt daarmee de 2 bouwdelen van het gebouw met elkaar.

De luchtbrug loopt langs de transparante binnen gevels van de twee bouwdelen en door de dubbelhoge passage. Het verbindt de diverse werkomgevingen, afdelingen en de medewerkers met elkaar en het samenwerken wordt optimaal gefaciliteerd en gestimuleerd.

BREEAM-NL

De directie wilde een energiezuinig kantoor met comfortabele flexplekken waar medewerkers gezond en prettig kunnen werken. Om dit meetbaar te maken is gekozen voor een BREEAM-traject. BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie is hét keurmerk om nieuwbouwprojecten en grootschalige renovaties te beoordelen op duurzaamheidsprestatie. Gebouwen worden beoordeeld op negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling. Waterweg Wonen heeft voor het nieuwe hoofdkantoor het BREEAM-NL ontwerpcertificaat ‘Very Good’ gekregen.

“Het nieuwe pand zorgt er voor dat alle collega’s beter kunnen samenwerken”
– Harrie Bosch, directeur-bestuurder –

Directeur-bestuurder Harrie Bosch over het nieuwe hoofdkantoor:

“Er zijn vier belangrijke redenen voor deze verhuizing. De eerste is dat het pand kleiner en flexibeler is. Dit sluit beter aan op onze krimpende organisatie. Daarnaast kunnen we met deze verhuizing de kosten behoorlijk verminderen. Simpelweg omdat we voorheen twee panden huurden aan de Nettenboetsterstraat en het Burgemeester van Lierplein en nu voldoende hebben aan dit ene pand. Het nieuwe pand zorgt er tevens voor dat alle collega’s beter kunnen samenwerken. In dit pand is er namelijk ook ruimte voor onze werkplaats. Als kers op de taart past het nieuwe pand ook goed in onze ambitie op het gebied van duurzaamheid. Het nieuwe pand is opgeleverd met het Breeam certificaat “Very Good”. Dat betekent dat er een breed scala aan duurzaamheidsaspecten zijn getroffen in het gebouw.”

FACTS EN FIGURES

Opdachtgever: Waterweg Wonen
Locatie: Vlaardingen
BVO: 2.400 m²
Jaar: 2016

Projectteam ZENBER: Eric Wezenberg, Ingrid Heijne, Diederik Mulder
Bouwmanagement: Hevo

Aannemer: ERA Contour
Interieurbouwer: Gielissen
Lichtplan: ZENBER Architecten, Modular
Grafische vormgeving: ZENBER Architecten
Projectfotografie: Roos Aldershoff