WATERSCHAP FRIESLAND – WETTERSKIP FRYSLÂN


ZENBER Architecten heeft in opdracht van het Wetterskip Fryslân het interieurontwerp gemaakt. Het betreft de herinrichting van het bestaande hoofdkantoor van het Wetterskip Fryslân te Leeuwarden.

efficiënt werkende organisatie

Het waterschap wil zich door ontwikkelen naar een samenwerkingsgerichte, klantgerichte, efficiënt werkende organisatie, die in verbinding staat met haar maatschappelijke omgeving en die in haar taakuitvoering innovatief en duurzaam is. De nieuwe kantooromgeving moet deze door ontwikkeling en uitgangspunten maximaal faciliteren en het proces- en projectgerichte werken van het Wetterskip Fryslân optimaal ondersteunen en stimuleren. De opgave was om de kantooromgeving van de (semi) overheidsinstelling (BVO 6.300m²), met 290 werkplekken verdeeld over 4 verdiepingen te voorzien van de juiste indeling, meubilair en materialen met een eigentijds, warm en kleurige uitstraling.

“Warme en kleurige uitstraling.”

schoon water én droge voeten

Het Wetterskip Fryslân, Waterschap Friesland, zorgt voor schoon water én droge voeten in de provincie Fryslân en het Groninger Westerkwartier. Ze houden het water op peil in sloten, vaarten en kanalen om droogte en wateroverlast tegen te gaan, zuiveren het afvalwater van huishoudens en bedrijven en beheren en bewaken de dijken, kaden en oevers.

FACTS EN FIGURES

Opdachtgever: Waterschap Friesland
Locatie: Leeuwarden
BVO: 6.300 m²
Jaar: 2016

Projectteam ZENBER: Eric Wezenberg, Ingrid Heijne, Mariska Hoppen
Gebouwarchitect: Dorenbos Architekten

Projectfotografie: ZENBER Architecten