Rechtbank Noord-Nederland Leeuwarden

Nieuwe innovatieve werkomgeving

Over dit project

ZENBER interieur I architectuur heeft een innovatieve werkomgeving ontwikkeld voor de Rechtbank Noord-Nederland die het werkproces van de Rechtbank optimaal faciliteert. Een specifieke organisatie vraagt om specifieke oplossingen. Er is een flexibele en toekomstgerichte werkomgeving ontworpen die uitnodigend en comfortabel is voor zowel de medewerkers als de bezoekers.
De nieuwe werkomgeving heeft een grote diversiteit aan werkplek typen. De hoge mate van vertrouwelijkheid en concentratie van de werkzaamheden zijn bepalend geweest voor de keuze van een open, besloten of meer gesloten werkplek type. De werkomgeving wordt ondersteund door middel van spreekkamers, brainstorm ruimten, stilte ruimten, bibliotheek en een ‘werkcafe’.

Door middel van een door ZENBER speciaal ontwikkeld modulair wanden systeem is de Rechtbank Noord -Nederland in staat om in de aankomende jaren te groeien van een besloten naar een flexibeler werkomgeving. De modulaire wanden bestaan uit stapelbare units, flexibel en in hoogte verstelbaar, zodat desgewenst hoge, half hoge of lage wanden geplaatst kunnen worden.

Hiermee is de 1 fase Bedrijfsvoering gerealiseerd, momenteel wordt er gewerkt aan fase 2 sector Privaatrecht, de geplande oplevering hiervan is 2014.

PROJECTGEGEVENS
Project: Rechtbank Noord-Nederland locatie Leeuwarden
Plaats: Leeuwarden
Opdrachtgever: Rechtbank Noord-Nederland
Architect: Eric Wezenberg
Projectteam: Edwin Kamphorst, Ingrid Heijne, Debby van Dijk
Oplevering: 2013-2014
Fotografie: Alexander van Berge

Categorie
Kantoren, Work