HUBERTUS & BERKHOFF CULINAIRE VAKSCHOOL


De leerlingen en docenten van de Culinaire Vakschool Hubertus & Berkhoff hebben hun nieuwe gebouw aan de Zuidas in Amsterdam in gebruik genomen. ZENBER Architecten ontwierp het interieur. Het resultaat is een smaakvolle leeromgeving waarin ambacht, traditie en gastvrijheid een belangrijke rol spelen.

PASSAGE RONDOM EEN CENTRAAL PLEIN

Naast ‘gewone’ leeromgevingen als theorielokalen, gymzalen en aula’s, beschikt de nieuwe school over twee restaurants, een grand café met bakkerswinkel, bakkerijen en keukens. De totale oppervlakte is 6.600 m² verdeeld over drie verdiepingen. ZENBER bracht eenheid in het nieuwe gebouw door het interieur op te zetten als een passage rondom een centraal plein. De passage verbindt de verschillende ruimtes en verdiepingen. Dit maakt toezicht en veiligheid mogelijk en zorgt tegelijk voor veel interactie. Zo is vanuit de passage goed te zien wat er in de bakkerij wordt gebakken en wie er in de keuken in de soep staat te roeren. De passage is een metafoor voor zien, ruiken en proeven.

“Smaakmakende onderwijsomgeving aan de Zuidas”

de lekkerste school van Nederland

Het grand café, de bakkerswinkel en de restaurants liggen uitnodigend langs de gevel en verleiden passanten binnen te komen voor een kop koffie met een vers gebakje of een warme lunch. Net als de lekkernijen op de menukaart, is het interieur met oog voor detail ontworpen. Zo zijn de gebruikte kleuren en materialen een vertaling van zoete en romige ingrediënten als honing en chocolade. In een aantrekkelijke omgeving ervaren bezoekers wat de leerlingen in hun mars hebben en hoe de lekkerste school van Nederland een lange traditie als leverancier van de beste koks, bakkers, gastvrouwen en gastheren in ere houdt.

FACTS EN FIGURES

Opdachtgever: VOvA en ROC Amsterdam
Locatie: Amsterdam
BVO: 6.600 m²
Jaar: 2015

Projectteam ZENBER: Eric Wezenberg, Ingrid Heijne
Bouwmanagement: ICS adviseurs Amsterdam
Gebouwarchitect: Ector Hoogstad Architecten

Interieurbouwer: Van der Plas Meubel & Project
Grafische vormgeving: Zenber Architecten
Projectfotografie: Roos Aldershoff