Schiphol Lounge 1


Schiphol heeft de ambitie om ‘Europe’s Preferred Airport’ te zijn. Om dit te bereiken werkt Royal Schiphol Group niet alleen aan haar dagelijkse operatie, maar ook aan het creëren van meer capaciteit en het verbeteren van de kwaliteit in de toekomst. In dit kader wordt de bestaande Lounge 1 verbouwd, vernieuwd en uitgebreid. Er wordt meer ruimte gecreëerd voor een vlottere doorstroming, betere service en extra voorzieningen..

 

Schiphol deelt nieuwe details over de uitbreiding van Lounge 1, een project van ZENBER Architecten i.s.m. IAA Architecten. Lees het hele artikel hier.

Lounge 1 Schiphol, ontwerp ZENBER Architecten
Lounge 1 Schiphol, ontwerp ZENBER Architecten

“Wensen en beleving van de passagier centraal”

Schiphol Lounge 1

Verrassende ervaring

Het aantal passagiers dat via Schiphol reist, neemt ieder jaar toe. Deze blijvende groei wil Schiphol goed en duurzaam opvangen. Met de herontwikkeling van Lounge 1 wil Schiphol de capaciteit en kwaliteit vergroten binnen de contouren van het huidige complex. Het projectgebied van Lounge 1 heeft een totale omvang van ca. 20.000 m2. Bij de herontwikkeling staan de wensen en de beleving van de passagier centraal en speelt de menselijke maat een belangrijke rol. De passagier moet zich vanaf het moment dat hij Schiphol betreedt tot aan het vertrek vanaf de gate op zijn gemak voelen. Maar de Lounge moet ook een verrassende ervaring bieden, die inspireert en uitdaagt om te ontdekken zodat Schiphol zich onderscheidt van andere luchthavens.

FACTS EN FIGURES

Opdachtgever: Schiphol Nederland B.V.
Locatie: Schiphol
BVO: 20.000 m²
Jaar: 2019

Projectteam ZENBER: Eric Wezenberg, Ingrid Heijne, Carlien de Uijl, Edwin Kamphorst. Projectteam IAA: Arthur van der Geest, Harne Potgieter
Gebouwarchitect: Benthem Crouwel Naco
Bouwmanagement:
E&W adviseur: Halmos

Aannemer:
Interieurbouwer:
Lichtplan:
Grafische vormgeving:
Projectfotografie: