Huawei HQ NL Rijswijk

HIGH TECH & GLOBAL

HUAWEI NEDERLAND HQ RIJSWIJK


Huawei is een wereldwijde telecommunicatienetwerk leverancier en is sinds 2005 in Nederland gevestigd. De kantoren in Amsterdam ZuidOost en Voorburg zijn eind 2020 samengebracht in één nieuw hoofdkantoor in Rijswijk. Dichtbij hun directe klanten, om zo een optimale samenwerking te kunnen faciliteren.
Het pand aan de Laan van Vredenoord ligt goed centraal bereikbaar voor zowel auto als OV.

Het gebouw wordt gekenmerkt door 4 verdiepingen bestaande uit 2 vleugels die worden verbonden door een uitnodigend atrium met trappartijen die aanlanden op speelse platforms. De bovenste verdieping kent een dakterras met een weids uitzicht over de omgeving.

HIGHTECH & GLOBAL

ZENBER Architecten heeft een interieur ontworpen waar hightech en menselijkheid samensmelten, en waar Hollandse en Chinese elementen de globaliteit van Huawei weerspiegelt. Dit wordt direct zichtbaar en voelbaar bij binnenkomst in het entreegebied in het atrium. Hier worden bezoekers en werknemers gastvrij ontvangen aan een hightech balie die organisch meebeweegt naar het verbindende atrium met bomen, veel groen, een teapoint en een grote uitnodigende houten tribunetrap voor bijeenkomsten. Het grote LED scherm wat overgaat in het plafond, boven de balie inspireert met de laatste trends op het gebied van technologie en prikkelen de gasten om het Experience Centre te bezoeken. In de andere vleugel bevindt zich het vergadercentrum, voor zowel bezoekers als interne bijeenkomsten. Er is een diversiteit aan vergader- en trainingsfaciliteiten, gecentreerd rondom een lobby met pantry en servicedesk.

“Kantoorverdiepingen met Tea point”

FORMEEL EN INFORMEEL ONTMOETEN

Op de 1e t/m 3e etage, bevinden zich de kantoorverdiepingen, die verticaal met elkaar verbonden zijn door het dynamische atrium. De houten platforms in het atrium bieden plek aan lounge zitjes en werktafels tussen het groen en stimuleren ontspanning en interactie. Het teapoint met pantry is de plek voor informele ontmoetingen op iedere verdieping en de verbindende intermediair tussen het open dynamische atrium en de kantoorzones. De kantoorzones worden gekenmerkt door open werkplekken langs de gevels, afgewisseld met kantoren voor managers, in een rustige kleurstelling van warme grijzen als basis.

Het middengebied biedt ruimte aan diverse ondersteunende functies, zoals kleine overlegruimten, huddlespaces, copy room, flex werkplekken, concentratie werkplekken, skype ruimten, phone pods etc. Deze functies zijn ondergebracht in bijzondere capsule vormige ruimten, die de geometrische architectuur verzachten. Deze capsules hebben een schil van warme bamboe latten (duurzaam materiaal uit China) aan de buitenzijde en een binnen voering in een accent kleur, die per verdieping verschilt (geel voor de 1e etage, groen voor de 2e, blauw voor de 3e).

“Restaurant met live cooking”

RESTAURANT MET DAKTERRAS

De bovenste etage biedt ruimte aan het uitnodigende restaurant met dakterras met weids uitzicht. De grote open keuken voorziet in live cooking met zowel Chinese als Europese gerechten. Centraal staat de koffiebar die de gehele dag geopend is. Het restaurant kent diverse zitgelegenheden en diningrooms. En ook hier speelt het groen in de vorm van hangende tuinen, gecombineerd met het bamboe hout een belangrijke rol in de sfeerbeleving. Chinese taferelen op de wanden maakt dat iedereen zicht hier thuis voelt. De indeling is flexibel, zodat hier ook de mogelijkheid is voor grote samenkomsten.

FACTS EN FIGURES

Opdachtgever: Huawei Technologies
Locatie: Rijswijk
BVO: 8.800 m²
Jaar: 2021

Projectteam ZENBER: Eric Wezenberg, Carlien den Uijl, Ruby Ingwersen
Bouwmanagement: Cushman&Wakefield
Installatie adviseur: Halmos Adviseurs

Aannemer: DZAP
Interieurbouwer: Gielissen
Los meubilair: Steelcase OCS+
Lichtplan: ZENBER Architecten
Projectfotografie: ©Lucas van der Wee