Huawei HQ NL Rijswijk

HIGH TECH & GLOBAL

HUAWEI THE NETHERLANDS HQ RIJSWIJK


Huawei is a telecommunications network provider and has had offices in the Netherlands since 2005. In late 2020, the company’s offices in Amsterdam ZuidOost and Voorburg were merged in a new headquarters in Rijswijk. This is located close to its direct customers, in order to facilitate an optimum working relationship

The premises on Laan van Vredenoord are centrally located and easily accessible by both car and public transport.
The building features four floors consisting of two wings connected by an appealing atrium, with sets of stairs leading down to playful platforms. The top floor even boasts a roof terrace with a panoramic view of the surroundings.

HIGH TECH & GLOBAL

ZENBER Architecten have designed an interior that blends high-tech with humanity and features Dutch and Chinese elements that reflect Huawei’s global presence.
This is immediately visible and tangible when you arrive in the entrance area of the atrium. Visitors and staff receive a hospitable welcome at a high-tech reception desk that moves organically towards the connecting atrium with trees, lots of greenery, a teapoint and large and inviting wooden grandstand stairs for meetings and events. The large LED screen that merges into the ceiling above the desk provides inspiration in the form of the latest trends in technology and encourages guests to visit the Experience Centre. In another wing, the conference centre is located, for visitors and internal events. There is a wide variety of conference and training facilities, based around a central lobby with galley kitchen and service desk.

“Office with Tea points”

FORMAL & INFORMAL MEETINGS

The offices are located on floors 1 to 3, connected together vertically by the dynamic atrium. In the atrium, the wooden platforms offer lounge seating and working desks among the greenery, promoting relaxation and interaction. The teapoint, complete with galley kitchen, is designed for informal meetings on every floor and serves to connect the open and dynamic atrium with the office zones. The office zones feature open workstations along the outer walls, alternating with offices for managers, in calm colours based on warm greys.

The central area provides space for support functions, including small meeting rooms, huddle spaces, a copy room, flexible work stations, concentration workstations, Skype areas, phone pods, etc. These are accommodated in unusual capsule-shaped rooms, which soften the geometric architecture. These capsules have an outer shell of warm bamboo slats (sustainable material from China) and an interior in an accent colour that varies for each floor (yellow for the first floor, green for the second, blue for the third).

“Restaurant with live cooking”

RESTAURANT WITH ROOF TERRACE

The top floor boasts an inviting restaurant with roof terrace and panoramic view. The large open kitchen allows for live cooking with Chinese and European dishes. There is also a central coffee bar that is open all day long. The restaurant features a variety of seating and dining areas. Here too, the planting plays an important role in the form of hanging gardens combined with bamboo wood. Chinese paintings on the walls ensure that everyone can feel at home here. The layout is flexible, enabling large meetings and events also to take place here.

FACTS EN FIGURES

Client: HuaweiTechnologies
Location: Rijswijk
GFA: 8.800 m²
Completion: 2021

Project team ZENBER: Eric Wezenberg, Carlien den Uijl, Ruby Ingwersen
Building consultancy: Cushman&Wakefield
Installation consultant: Halmos Adviseurs

Contractor: DZAP
Interior finisher: Gielissen
Furniture: Steelcase OCS+
Lighting plan: ZENBER Architecten
Photography: ©Lucas van der Wee