KONINKLIJKE NEDERLANDSE BEROEPSORGANISATIE VAN ACCOUNTANTS


ZENBER Architecten ontwerpt hybride kantooromgeving met uitnodigend en levendig clubhuis voor de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is de bij wet ingestelde organisatie die onder andere belast is met het bevorderen van de goede beroepsuitoefening van haar leden; registeraccountants en accountants-administratieconsulenten. Ze vormen een brede, pluriforme beroepsgroep van ruim 21.000 professionals met gemeenschappelijke gedragsregels. De NBA helpt accountants hun cruciale rol in de maatschappij te vervullen, nu en in de toekomst.

De nieuwe kantooromgeving van NBA is gevestigd in het onlangs verduurzaamde en herontwikkelde Pharos gebouw in Hoofddorp. Het multi tenant gebouw is centraal gelegen in een bruisende woon- en werkomgeving, dichtbij voorzieningen en belangrijke uitvalswegen zoals: het NS station en luchthaven Schiphol.

Het NBA kantoor fungeert als clubhuis voor haar leden en om medewerkers, leden en samenwerkingspartners met elkaar te verbinden. De focus ligt op het ontmoeten en samenwerken in verscheidene vormen zodat er altijd wel een plek is die aansluit bij de behoefte van de gebruiker. Het kantoor is verdeeld in drie zones: Het clubhuis, vergadercentrum en hybride kantooromgeving.

UITNODIGEND CLUBHUIS

Het uitnodigende en dynamische hart van het NBA kantoor is het clubhuis. Dit is een levendige en inspirerende omgeving die ontmoeten, verbinden en creativiteit stimuleert. Met als middelpunt de organisch vormgegeven koffiebar.

Het clubhuis is dé plek waar medewerkers, leden en  bezoekers elkaar op (in)formele wijze kunnen ontmoeten.  De diverse (zit)plekken zijn ingericht voor (informeel) overleg, aanlanden en kennis uitwisseling.

HYBRIDE KANTOOROMGEVING

In de hybride kantooromgeving zijn diverse werk- en overlegplekken te vinden. Aan de gevelzijde zijn de bureauwerkplekken gesitueerd rondom een ontmoetingsplein. Het ontmoetingsplein wordt aan weerszijde omsloten door grote organische gevormde volumes met groene tuinen. Tussen de groene tuinen en organische volumes zijn sfeervolle plekken voor informeel overleg en ontmoeten en werken tussen het groen.

De verzachting met de organische en ronde vormentaal past bij de wingvormige en glooiende architectuur van het Pharos gebouw. In de volumes zijn diverse centrale voorzieningen, concentratie-, bel-, project en vergaderruimtes te vinden. De project- en vergaderruimtes zijn bij uitstek geschikt voor creatieve en nieuwe vormen van overleg en samenwerking; hybride vergaderen, scrummen, brainstormen en agile werken.

Heldere zichtlijnen, doorkijkjes tussen het groen en het toepassen van glaswanden maken het een lichte en transparante kantooromgeving waar medewerkers elkaar snel en makkelijk kunnen vinden en oriënteren.

“NBA kantoor voor ontmoeten & samenwerken”

BEROEPSEED AFLEGGEN EN KENNIS DELEN IN HET VERGADERCENTRUM

In de nabijheid van het clubhuis is het vergadercentrum te vinden. Hier is een divers aanbod van vergaderruimtes en -faciliteiten. Door het slimme en flexibele ontwerp zijn de ruimtes te combineren naar een grote presentatieruimte waar recent geslaagde nieuwe accountants de beroepseed afleggen. Deze ruimtes zijn ook geschikt voor grote groepen, bijeenkomsten en presentaties.

IDENTITEIT NBA IS ONDERDEEL VAN HET INTERIEURONTWERP

De identiteit van de NBA is zichtbaar, herkenbaar en voelbaar in de kantooromgeving. De gekozen kleuren en materialen passen bij de NBA als organisatie. Er is een portrettenwand en op diverse plekken zijn er wand vullende illustraties aangebracht gecombineerd met eigenzinnige objecten.

De illustraties zijn gemaakt aan de hand van verschillende thema’s en de kernwaarden van de NBA: Geschiedenis & Accountants, Midden in de samenleving, Duurzaam & Groen en Toekomst.

“De identiteit van de NBA is zichtbaar, herkenbaar en voelbaar in de kantooromgeving”

DUURZAAM & GROEN

De werkomgeving van NBA is met de duurzaamheidsambities en -richtlijnen ontworpen die passen bij de visie van het Pharos gebouw. De gekozen materialen en afwerkingen zijn gecertificeerd en duurzaam geproduceerd.

Maatwerkelementen zijn opgebouwd uit 100% PEFC green panels (afkomstig uit duurzaam beheerde bossen) en toekomstbestendige en recyclebare solid surface. De stoffering is van gerecyclede textielvezels of natuurlijk wol.

Het meubilair is zoveel mogelijk hergebruikt en waar nodig gerevitaliseerd. Nieuwe krukken en stoelen komen uit reststromen van regionale hennepverwerking en de lockers zijn gemaakt van gerecyclede jute koffiezakken.

De bamboe wandafwerking is CO2 neutraal geproduceerd. In combinatie met de grote groene binnentuinen draagt dit bij aan een gezond binnenklimaat. De planten in de binnentuinen worden met speciale daglichtlampen voorzien van het juiste licht.

FACTS EN FIGURES

Client: The Royal Netherlands Institute of Chartered Accountants
Location: Hoofddorp
GFA: 2,100 sq. m.
Completion: 2023

Project team ZENBER: Eric Wezenberg, Ingrid Heijne, Carlien den Uijl en Giusy Mazzarella
Project management: Hevo
E&M consultant: Klik Electro en installatietechniek

Contractor: Intermontage
Interior finisher: Visker
Green supplier: Green stories
Graphics and styling: ZENBER Architecten
Photography: ZENBER Architecten