COMFORT PARTNERS | TBI


ZENBER Architecten heeft voor Comfort Partners, onderdeel van de TBI-groep, een groene werkomgeving ontworpen, een omgeving waarin je je thuis voelt. Comfort Partners werkt voor woningbouwcorporaties, bouwondernemingen en vastgoedbeleggers. Ze installeren in nieuwbouw-, transformatie- en renovatieprojecten en zorgen voor het beheer en onderhoud van de installaties. Ze vervullen een belangrijke rol in de totale ontwikkeling die in de woningbouwmarkt plaatsvindt en laten zich graag uitdagen tijdens de energietransitie.

Ze maken met verwarmings- en koelsystemen nieuwe woongebouwen en bestaande woningen gezond, slim en duurzaam. Comfort Partners heeft de kennis, ervaring en drive om van ieder huis een thuis te maken. Dit heeft ZENBER geïnspireerd om een groen werkomgeving te maken waarin je je thuis voelt.

“Fysiek en digitaal samenwerken”

Comfortabel en Hybride

De werkomgeving heeft een comfortabel, hybride karakter met diverse digitale faciliteiten, zodat de mensen zowel fysiek als digitaal kunnen samenwerken. Elke medewerker kiest het type werkplek wat op dat moment bij zijn/haar werkzaamheden past. Er bevinden zich communicatiezones en vergader-/co-werkruimten waar werknemers en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten en hun kennis met elkaar kunnen delen.
Er zijn diverse werkplekken voor informeel en formeel overleg en ontmoeten. In de uitnodigende loungeruimte kan je terecht voor een kopje koffie of thee, de multifunctionele lounge kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld presentaties, overleg, lunch, ontmoeten en ontspannen. Dat zorgt voor meer verbinding met de andere collega’s en stimuleert de samenwerking.

Groene werkomgeving

De groene kleuren gecombineerd met echt groen op de muur en speelse plantenbakken dragen bij aan het ‘huiskamergevoel’. Klimaatregeling, een excellent verwarmings- en koelsysteem, luchtzuivering door planten, verminderde schadelijke uitstoot van vloerbedekking en geluidsreductie dragen bij aan een comfortabele werkomgeving.

FACTS EN FIGURES

Client: Comfort Partners l TBI
Location: Amsterdam
GFA: 900 m²
Completion: 2021

Project team ZENBER: Eric Wezenberg, Ingrid Heijne, Carlien den Uijl, Ruby Ingwersen
Building consultancy: Hevo
Installation consultant: croonwolter & dros l TBI

Contractor: J.P. van Eesteren l TBI
Interior finisher: Verwol
Lighting plan: ZENBER Architecten
Graphic design: ZENBER Architecten
Photography: ZENBER Architecten