HOTELSCHOOL THE HAGUE AMSTERDAM


De Hotelschool The Hague heeft een definitieve locatie gevonden aan de Staalmeesterslaan 410 in Amsterdam. Met de transformatie van dit voormalig kantoor van ABN AMRO tot onderwijsinstelling profileert de Haagse Hotelschool zich met een tweede vestiging in Amsterdam. In een interactief traject met de Hotelschool hebben we de beoogde manier van huisvesten en een passend interieurontwerp ontwikkeld. Architect Zandstra heeft in de jaren zeventig dit kantoor pand ontworpen.

“Alles onder een dak”

De Hotelschool heeft de volgende voorzieningen waarbij studeren, werken en wonen onder een dak plaatsvinden:
Onderwijs: leslokalen, studieruimte, mediatheek en auditorium;
Kantoren: activiteitgerelateerde werkomgeving voor docenten;
Horeca: restaurant Le Debut en restaurant La Place;
Hospitality: Hotelkamers voor gasten extern, Skotel appartementen voor 1e jaars studenten.

“Alles onder een dak”

eigentijdse en stoere uitstraling

De functies krijgen een eigen identiteit op de verschillende verdiepingen. Waarbij keukens, auditorium, service balies en onderwijsruimten als vrijstaande volumes in de plattegrond zijn gepositioneerd zodat er een duidelijke structuur ontstaat met een open karakter. Volumes zijn als gesloten dozen vormgegeven en verbijzonderd door een specifieke afwerking aan de buitenzijden in materiaal of kleur. Het interieurontwerp heeft een eigentijdse en stoere uitstraling, dat aansluit bij de beoogde functionaliteit en duurzaamheid en een relatie aangaat met het sobere, krachtige karakter van het gebouw.

De patio heeft een directe verbinding met de aangrenzende binnenruimtes. De inrichting van de patio krijgt ook een multifunctioneel karakter, waarbij kleinschalige kas faciliteiten worden voorzien voor de teelt van eigen groenten en kruiden.

Hotelschool The Hague profileert zichzelf voor haar Amsterdamse locatie als een innovatief en inspirerend onderwijsinstituut met kernbegrippen als gastvrijheid, kennis, creatie en onderzoek.

FACTS EN FIGURES

Opdachtgever: Hotelschool The Hague
Locatie: Amsterdam
Jaar: 2012

Projectteam: Eric Wezenberg, Yves Sellam, Iefke Machielsen, Michael Hoogland i.s.m. Olll architecten
Gebouwarchitect: ZZDP

Projectfotografie: Alexander van Berge