HOOFDKANTOOR NATIONALE-NEDERLANDEN


Nationale-Nederlanden wil financiële dienstverlening persoonlijker en relevanter maken voor haar klanten. Dat begint bij een goede en inspirerende werkplek. De NN Way of working ondersteunt in individueel werken en samenwerken, oplossingen creëren, gasten ontvangen, collega’s ontmoeten, successen vieren en veel werkplekplezier beleven.

ZENBER Architecten heeft het complete interieur ontworpen voor verschillende onderdelen en afdelingen van de NN Group. ZENBER is gevraagd voor de locaties Delftse Poort in Rotterdam en de Haagse poort in Den Haag.

INNOVATIEVE WERKOMGEVING HOOFDKANTOOR DEN HAAG

De innovatieve werkomgeving gaat uit van een activiteitsgerelateerd werkplekconcept. Samen met de agile manier van werken vraagt dit om een grote diversiteit en verscheidenheid aan type werkplekken. Naast het faciliteren van deze werkstromen heeft ZENBER het bedrijfsrestaurant met dakterras, ontvangstgebieden, lounges, scrumruimtes, brainstormruimtes, projectruimtes en vergaderruimtes ontworpen.

“Agile werken en scrummen”

AGILE WERKEN EN SCRUMMEN

Stand-up ruimtes en tribuneruimtes worden gebruikt voor de dagstart, (korte) presentaties, demo’s en dagelijkse stand-ups. Brainstormen gebeurd in speciale ruimtes waar whiteboards, scrumwanden en LCD schermen hangen die de brainstormsessies ondersteunen. De aanlandplekken zijn ruime tafels voor een combinatie van individueel werken en samenwerken. In de rustige zone bevinden zich de concentratieplekken. In deze open zone is de akoestiek excellent door de stoffen wanden. Hierdoor kun je je langer richten op je werk. In de callcentra is extra aandacht aan de akoestiek besteed. Hier zijn tussen de bureaus akoestische schermen aangebracht.

ONTMOETEN EN ONTSPANNING

Ontmoeten en samenwerken begint al in de koffiecorners. Een mooie houten stamtafel met goede koffie vormt de ruimte. Narrowcasting schermen laten het laatste nieuws zien. In de buurt van de koffiecorners bevinden zich de coupéwerkplekken. Deze zijn perfect geschikt voor individueel werk, samenwerken en kort overleg. Er is ook altijd een geïntegreerd beeldscherm waarop je eenvoudig de juiste informatie met je collega’s kunt delen. Sport en ontspanning zijn net zo belangrijk als werk. Daarom hebben de kantoren van Nationale Nederlanden ook sport en ontspanningsruimtes.

VITAAL EN GROEN

De kantoorvleugels zijn efficiënt en compact. Korte looplijnen en zichtlijnen maken het ontwerp helder en overzichtelijk voor medewerkers. De werkplekken hebben uitzicht op planten en groen in de grote hangende tuinen. Het meubilair is circulair en gemaakt van recyclebare en duurzame materialen.

FACTS EN FIGURES

Opdachtgever: Nationale Nederlanden – NN Group
Locatie: Den Haag
BVO: 70.000 m²
Jaar: 2018

Projectteam ZENBER: Eric Wezenberg, Edwin Kamphorst, Ingrid Heijne, Helma Teernstra
Bouwmanagement: Stevens Van Dijck bouwmanagers en adviseurs

Aannemer: JP van Eesteren
Interieurbouwer: Visker interieurbouw
Groenvoorzieningen: Donkergroen
Lichtplan: ZENBER Architecten
Grafische vormgeving: ZENBER Architecten
Projectfotografie: ZENBER Architecten