HOOFDKANTOOR CROONWOLTER&DROS


Het MM25-gebouw, op een zichtlocatie aan de A20 in Rotterdam, is na een grondige revitalisering het nieuwe hoofdkantoor van de TBI-ondernemingen Croonwolter&dros, Mobilis en Servicis. Vastgoedontwikkelaars OVG Real Estate verhuurt 8.400m2 aan kantoorruimte in MM25 aan de ondernemingen. ZENBER Architecten is verantwoordelijk voor de interieur architectuur, de innovatieve werkomgeving en Architectenbureau Van Dam en Partners is verantwoordelijk voor het gebouw ontwerp. Door de revitalisering ontstaat een flexibel en daarmee toekomstbestendig kantoorpand dat zich aan kan passen aan de gebruikerswensen en daarmee beter presteert. Voor de realisatie zijn de TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros verantwoordelijk.

‘SMART Building’ duurzaam en hightech

In het vernieuwde MM25 is door ZENBER Architecten een moderne, comfortabele en inspirerende werkomgeving gecreëerd. De werkomgeving heeft een open en transparant karakter en een flexibele inrichting, waardoor het gebouw geïntegreerd is met de werkwijze en wensen van de organisaties. Zodat de mensen nog beter kunnen samenwerken. Elke verdieping is opgedeeld in ‘werkvlekken’ waarbinnen elke medewerker het type werkplek kan kiezen wat bij zijn/haar werkzaamheden past. Dat zorgt voor meer verbinding met de andere collega’s en stimuleert de creativiteit. Het nieuwe hoofdkantoor voor Croonwolter&dros, Mobilis en Servicis is voorzien van diverse werkomgevingen, projectteam ruimtes, diverse vergaderzones en een multifunctioneel (werk) restaurant.

“Duurzaam en high-tech werkomgeving”

Inteligent en tech-ready

Het kantoorgebouw is tech-ready, wat betekent dat er door middel van lokalisatiesensoren en intelligente data-infrastructuur informatie wordt verzameld van de gebruikers van het gebouw, waarmee de apparaten in het gebouw worden aangestuurd en daardoor minder energie verbruiken (energie label A) LED-verlichting, een nieuwe energiezuinige klimaatinstallatie en warmte werend glas zorgen voor een grote reductie van het energieverbruik.

Over Croonwolter&dros – Intelligentie door technologie

Croonwolter&dros loopt al meer dan 140 jaar voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Ook in deze tijd, waarin de rol van techniek steeds belangrijker wordt, zijn wij een aanjager van nieuwe technologische ontwikkelingen. Ze hebben de kennis, de ervaring en het vakmanschap om intelligente systemen en integrale, duurzame oplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren, te beheren en te onderhouden.

Met een omzet van 550 miljoen en 3.000 medewerkers is Croonwolter&dros het grootste in elektrotechniek, werktuigbouwkunde, automatisering en informatisering gespecialiseerde bedrijf van Nederland. Croonwolter&dros is actief in de volgende markten: Utiliteitsbouw, Industrie, Infra en Marine & Offshore en heeft vestigingen in heel Nederland. Croonwolter&dros is onderdeel van TBI.

FACTS EN FIGURES

Opdachtgever: Croonwolter&dros
Locatie: Rotterdam
BVO: 8.400 m²
Jaar: 2017

Projectteam ZENBER: Eric Wezenberg, Edwin Kamphorst, Mariska Hoppen
Bouwmanagement: Hevo
Gebouwarchitect: Dam & Partners Architecten

Aannemer: J.P. van Eesteren
Interieurbouwer: Punt interieurbouw
Projectfotografie: Gerard van Beek