ZENBER Architecten en IAA Architecten winnen aanbesteding Herontwikkeling Lounge 1 Schiphol

Schiphol Lounge 1

ZENBER Architecten en IAA Architecten winnen aanbesteding Herontwikkeling Lounge 1 Schiphol

Schiphol heeft de ambitie om ‘Europe’s Preferred Airport’ te zijn. Om dit te bereiken werkt Royal Schiphol Group niet alleen aan haar dagelijkse operatie, maar ook aan het creëren van meer capaciteit en het verbeteren van de kwaliteit in de toekomst. In dit kader wordt de bestaande Lounge 1 verbouwd, vernieuwd en uitgebreid. Er wordt meer ruimte gecreëerd voor een vlottere doorstroming, betere service en extra voorzieningen.

ZENBER Architecten en IAA Architecten hebben in competitie de opdracht interieurarchitectuur voor de herontwikkeling van Lounge 1 Schiphol verworven.
Het aantal passagiers dat via Schiphol reist, neemt ieder jaar toe. Deze blijvende groei wil Schiphol goed en duurzaam opvangen. Met de herontwikkeling van Lounge 1 wil Schiphol de capaciteit en kwaliteit vergroten binnen de contouren van het huidige complex. Het projectgebied van Lounge 1 heeft een totale omvang van ca. 12.500 m2. Bij de herontwikkeling staan de wensen en de beleving van de pas­sagier centraal en speelt de menselijke maat een belangrijke rol. De passagier moet zich vanaf het moment dat hij Schiphol betreedt tot aan het vertrek vanaf de gate op zijn gemak voelen. Maar de Lounge moet ook een verrassende ervaring bieden, die inspireert en uitdaagt om te ontdekken zodat Schiphol zich onderscheidt van andere luchthavens.

Aan ZENBER en IAA de opdracht om deze vernieuwde inspirerende Lounge te ontwerpen. Een bijzondere opdracht en mooie uitdaging!