Rabobank Oost Betuwe Elst - Zenber Architecten
583
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-583,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Rabobank Oost Betuwe Elst

'Enjoy your workspace'

Over dit project

De Rabobank wil zijn klanten zien, met ze praten, dichtbij ze staan. Het nieuwe adviescentrum van de Rabobank Oost aan de Industrieweg Oost in Elst is dan ook een uitnodigende en professionele omgeving geworden met een eigentijds en comfortabel interieur waar bankmedewerkers en klanten elkaar ontmoeten.
‘Enjoy your workspace’
Het industriële beton en staal van het stoere, bestaande gebouw is gecombineerd met zachte, kleurrijke materialen. Samen vormen ze een huiselijk, fris en eigentijds interieur. Door deze combinatie van tactiliteit en functionaliteit hebben de medewerkers een werkplek waar ze graag komen en waar ze hun klanten gastvrij ontvangen.

De patio is een multifunctionele ruimte geworden door de diverse inrichting qua meubilair. Je kunt er lunchen, maar ook werken of een bespreking houden met een collega.

Voor de oriëntatie in het kantoor zijn een viertal kleuren gebruikt. Bovendien getuigt de Rabobank van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap door het bestaande plafond en de reeds aanwezige tapijttegels te hergebruiken.

De werkomgevingen bestaan uit besloten zones concentratie- en open communicatiezones met daaromheen spreekkamers en stiltecoupés. Afhankelijk van zijn of haar werkzaamheden kiest een werknemer een omgeving waar efficiënt kan worden gewerkt. In de open werkstructuren wordt met name samenwerken en kennis delen gestimuleerd.

De spreekkamers en seminarruimte vormen een ruimtelijk geheel en zijn slechts van elkaar gescheiden door een vilten knoopwerk van 14 meter lang. Een fraaie eyecatcher die zorgt voor privacy en bijdraagt aan een prettige akoestiek.

PROJECTGEGEVENS
Project: Rabobank Oost Betuwe, advieskantoor
Plaats: Elst (Gelderland)
Opdrachtgever: Rabobank Oost Betuwe
Architect: Eric Wezenberg i.s.m OIII architecten
Projectteam: Cathelijne Vreugdenhil, Yves Sellam
Oplevering: Juli 2012
Fotografie: Alexander van Berge

Categorie
Kantoren, Work