Winnaar publieksprijs: Thales BNA Beste gebouw van het jaar 2015

Winnaar publieksprijs: Thales BNA Beste gebouw van het jaar 2015

BNA Beste Gebouw van het Jaar is een architectuurprijs van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA). Dit jaar werden in totaal 120 gebouwen ingezonden, waarvan er uiteindelijk negen zijn genomineerd. Dat Thales in deze verkiezing de Publieksprijs heeft gewonnen is een hele mooie publiekelijke erkenning van een prachtig gebouw.

ZENBER is verantwoordelijk voor het interieur ontwerp van het Thales Shared Facility Center en wij zijn dan ook trots op dit project en deze publieksprijs. We feliciteren Thales Nederland en alle ontwerpende, adviserende en uitvoerende partijen die aan dit bijzondere project hebben gewerkt van harte met deze prijs.

BNA vermeldt op hun site: ‘Het ontwerp voor het Thales High Tech Systems Park ( een landschappelijk park met een kantoorgebouw en een Shared Facility Centre) geeft vorm aan de wens van Thales om een stimulerende werkomgeving te creëren, zowel voor haar eigen medewerkers als voor andere bedrijven. ‘Het ‘Shared Facility Center‘ speelt hierin een belangrijke rol; het is vrij toegankelijk en vormt een meeting place, een brandpunt van activiteiten en een podium voor de uitwisseling van kennis. Op de volledig transparante begane grond lopen binnen en buiten naadloos in elkaar over.’

PROJECTGEGEVENS
Opdrachtgever: Thales Group Nederland
Landschaps Architecten: MTD landschapsarchitecten
Architect gebouwen: LKSVDD architecten/ Hans van den Dobbelsteen ism Reitsema & Partners architecten/ Theo Reitsema
Interieur Architect Shared Facility Centre: ZENBER/ Eric Wezenberg