Duurzaam en high-tech werkomgeving in nieuw hoofdkantoor Croonwolter&dros Rotterdam

Duurzaam en high-tech werkomgeving in nieuw hoofdkantoor Croonwolter&dros Rotterdam

Het MM25-gebouw op een zichtlocatie aan de A20 in Rotterdam wordt na een grondige revitalisering het nieuwe hoofdkantoor van de TBI-ondernemingen Croonwolter&dros, Mobilis en Servicis. Vastgoedontwikkelaars OVG Real Estate verhuurt 8.400m2 aan kantoorruimte in MM25 aan de ondernemingen. ZENBER Architecten is verantwoordelijk voor de interieur architectuur, de innovatieve werkomgeving en Architectenbureau Van Dam en Partners is verantwoordelijk voor het gebouw ontwerp. Door de revitalisering ontstaat een flexibel en daarmee toekomstbestendig kantoorpand dat zich aan kan passen aan de gebruikerswensen en daarmee beter presteert. Voor de realisatie zijn de TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros verantwoordelijk.

 

‘SMART Building’ duurzaam en hightech

In het vernieuwde MM25 wordt door ZENBER Architecten een moderne, comfortabele en inspirerende werkomgeving gecreëerd. De werkomgeving heeft een open en transparant karakter en een flexibele inrichting, waardoor het gebouw geïntegreerd is met de werkwijze en wensen van de organisaties.

Het kantoorgebouw zal tech-ready zijn, wat betekent dat er door middel van lokalisatiesensoren en intelligente data-infrastructuur informatie zal worden verzameld van de gebruikers van het gebouw, waarmee de apparaten in het gebouw worden aangestuurd en daardoor minder energie verbruiken (energie label A) LED-verlichting, een nieuwe energiezuinige klimaatinstallatie en warmte werend glas zorgen voor een grote reductie van het energieverbruik.

Het nieuwe hoofdkantoor voor Croonwolter&dros, Mobilis en Servicis wordt in de herfst van 2017 opgeleverd.

 

Over Croonwolter&dros – Intelligentie door technologie

Croonwolter&dros loopt al meer dan 140 jaar voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Ook in deze tijd, waarin de rol van techniek steeds belangrijker wordt, zijn wij een aanjager van nieuwe technologische ontwikkelingen. Ze hebben de kennis, de ervaring en het vakmanschap om intelligente systemen en integrale, duurzame oplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren, te beheren en te onderhouden.

Met een omzet van 550 miljoen en 3.000 medewerkers is Croonwolter&dros het grootste in elektrotechniek, werktuigbouwkunde, automatisering en informatisering gespecialiseerde bedrijf van Nederland. Croonwolter&dros is actief in de volgende markten: Utiliteitsbouw, Industrie, Infra en Marine & Offshore en heeft vestigingen in heel Nederland.

Croonwolter&dros is onderdeel van TBI