Hubertus & Berkhoff de lekkerste school van Nederland aan de Zuidas

Hubertus & Berkhoff de lekkerste school van Nederland aan de Zuidas

Het interieur ontwerp voor de nieuwe huisvesting van de culinaire vakscholen De Berkhoff en de Hubertus Vakschool is bijna gerealiseerd. Medio April betrekken de eerste gebruikers het pand en met ingang van het nieuwe schooljaar starten de leerlingen op de nieuwe locatie. Nu alvast een PREVIEW van deze bijzondere ontwerp opgave van 6.600 m2 waarbij het naast onderwijs ook gaat over ambacht, traditie en hospitality.

DE LEKKERSTE SCHOOL VAN NEDERLAND AAN DE ZUIDAS
Omdat hun gebouwen niet meer voldoen aan de eisen die aan modern onderwijs gesteld worden, besloot de scholengroep Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (VOvA) de vmbo-opleidingen samen te voegen en in een nieuw gebouw op de Zuidas onder te brengen. Architect van het gebouw is Ector Hoogstad en ICS Adviseurs verzorgt de bouwprojectmanagement en de directievoering.

Beide scholen hebben een lange traditie als leverancier van de beste koks, bakkers en gastvrouwen/ gastheren van Nederland. Op de Lekkerste School van Nederland, maken ze met veel zorg en aandacht, van hun leerlingen echte Vakmensen. Dit voor de horeca, bakkerij & banket en de toeristische sector. Mooie successen zijn de Topklas, waar bekende VAK mensen de leerlingen de exclusieve kneepjes van het culinaire vak leren en het bereiden op een hoger niveau brengen.