Hotelschool The Hague Amsterdam ‘Alles onder één dak’

Hotelschool The Hague Amsterdam ‘Alles onder één dak’

De Hotelschool The Hague heeft een definitieve locatie gevonden aan de Staalmeesterslaan 410 in Amsterdam. Met de transformatie van dit voormalig kantoor van ABN AMRO tot onderwijsinstelling profileert de Haagse Hotelschool zich met een tweede vestiging in Amsterdam. In een interactief traject met de Hotelschool hebben we de beoogde manier van huisvesten en een passend interieurontwerp ontwikkeld. Architect Zandstra heeft in de jaren zeventig dit kantoor pand ontworpen.

 

“Alles onder een dak”
De Hotelschool heeft de volgende voorzieningen waarbij studeren, werken en wonen onder een dak plaatsvinden:
Onderwijs; leslokalen, studieruimte, mediatheek en auditorium;
Kantoren; activiteitgerelateerde werkomgeving voor docenten;
Horeca; restaurant Le Debut en restaurant La Place;
Hospitality; Hotelkamers voor gasten extern, Skotel appartementen voor 1e jaars studenten.

 

De functies krijgen een eigen identiteit op de verschillende verdiepingen. Waarbij keukens, auditorium, service balies en onderwijsruimten als vrijstaande volumes in de plattegrond zijn gepositioneerd zodat er een duidelijke structuur ontstaat met een open karakter. Volumes zijn als gesloten dozen vormgegeven en verbijzonderd door een specifieke afwerking aan de buitenzijden in materiaal of kleur. Het interieurontwerp heeft een eigentijdse en stoere uitstraling, dat aansluit bij de beoogde functionaliteit en duurzaamheid en een relatie aangaat met het sobere, krachtige karakter van het gebouw.

 

De omsloten patio heeft een directe relatie met de aangrenzende binnenruimten en de invulling van de patio zal dan ook een multifunctioneel karakter krijgen, waarbij ook wordt voorzien in kleinschalige kassenbouw voor eigen teelt van groenten en kruiden.

 

Hotelschool The Hague profileert zich op de locatie Amsterdam als een vernieuwende en inspirerende onderwijsinstelling met kernbegrippen als gastvrijheid, kennis, creatie en onderzoek.