Herhuisvesting Wigo4it ‘Lifetime Learning’

Herhuisvesting Wigo4it ‘Lifetime Learning’

Dynamiek en bereikbaarheid in een inspirerende omgeving heeft Wigo4it, de innovatieve ict-dienstverlener voor sociale diensten van de vier grootste gemeenten van Nederland, er toe doen besluiten om zich te vestigen in het gebouw Stichthage strategisch gelegen boven op Den Haag Centraal Station.

ZENBER heeft begin januari van dit jaar na competitie de opdracht voor de herhuisvesting van Wigo4it verworven.
En is momenteel bezig met een passend ontwerp dat zowel de kracht van de architectuur van het gebouw zichtbaar maakt als het gebouw aanpast aan de huidige eisen en werkwijzen van de innovatieve organisatie. Een communicatief kantoorconcept met activiteits gerelateerd werken in een open en transparante werkomgeving.

Het robuuste gebouw uit 1972 met grote, diepe vloeren is bijzonder geschikt voor Het Nieuwe Werken. Met een prachtig uitzicht op het Malieveld en een vergezicht over Den Haag en omstreken. In het gebouw zijn ook de Universiteit van Leiden, Regus, Aedes, CMIS en Platform31 gevestigd.

 

’Lifetime Learning’ en het bevorderen van de interactie tussen de teams om kennisdelen te stimuleren is primair het belangrijkste vertrekpunt geweest bij het ontwerp voor Wigo4it. Naast het intern kennisdelen is expliciet gekozen om ruimte te bieden aan ‘start ups’ zodat nieuwe en frisse input van externen de organisatie binnenstroomt. Het nieuwe interieur faciliteert hierin volledig en op eigentijds wijze de ambities van de innovatieve ict-organisatie. Een deel van het interieur wordt bewust tot stand gebracht mbv social return om ook in de samenleving bij te dragen aan mensen en organisaties die een ‘drive hebben en willen leren om verder te komen’.

 

Wigo4it ontwikkelt, bouwt, implementeert en onderhoudt de sociale dienst van de toekomst voor de vier grootste gemeenten van Nederland, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.