FEESTELIJKE OPENING HYPERION LYCEUM

Interieur ZENBER Architecten. VERNIEUWDE ONDERWIJS VISIE in nieuw gebouw.

FEESTELIJKE OPENING HYPERION LYCEUM

In het bijzijn van de leerlingen, hun ouders, medewerkers en andere genodigden is Hyperion Lyceum officieel en feestelijk geopend! Na de speeches van rector Elly Loman, Marjolein Moorman, wethouder Onderwijs, en Ronald Wilcke, bestuurslid ROC van Amsterdam, was de eer aan zeven leerlingen om de glijbaan in de school officieel in gebruik te nemen. Met confettikanonnen werden zij onderaan de glijbaan feestelijk ontvangen en kon het Carnaval Hyperion losbarsten. Het was een enorm succes!

Alle aanwezigen werden getrakteerd op een feestelijk programma met diverse activiteiten en rondleidingen om zo kennis te maken met het fantastische nieuwe schoolgebouw aan de Badhuiskade op Overhoeks. Het Hyperion Lyceum is trots op de grootse en tegelijk speelse architectuur die gevarieerd en eigentijds onderwijs mogelijk maakt: een geweldig auditorium, mooie studielabs, lokalen, groepsruimtes en individuele werkplekken. Maar ook ateliers voor beeldende vorming, muziekstudio’s en gymzalen met een weids uitzicht.

Het nieuwe schoolgebouw beantwoordt aan de onderwijsvisie van het Hyperion waarin zelfontplooiing, samenwerking en ambitie hoog in het vandaal staan. ZENBER Architecten was hierbij verantwoordelijk voor het interieurontwerp. De wensen en voorkeuren van het ontwerpteam, bestaande uit leerlingen, ouders en personeelsleden zijn hierin meegenomen. Het Hyperion Lyceum is een school voor VWO+, met gymnasium en atheneum. In beide richtingen ligt de nadruk op het ontwikkelen van een academisch denkniveau. Kritisch en rationeel leren denken met oog voor mens en maatschappij staat daarbij centraal. Het Hyperion Lyceum gaat ervan uit dat de leerlingen leergierig en getalenteerd zijn. Hun onderwijs geeft leerlingen de intellectuele bagage mee om een kritisch burger te worden met een grote maatschappelijke betrokkenheid.

Interieur ZENBER Architecten. VERNIEUWDE ONDERWIJS VISIE in nieuw gebouw.