Dunea Duin & Water kiest voor duurzaam

Dunea Duin & Water kiest voor duurzaam

Voor het drinkwaterbedrijf Dunea Duin & Water is door ZENBER een nieuwe werkomgeving van 10.000m2 ontwikkeld en ontworpen. Dunea produceert en levert betrouwbaar drinkwater aan ca 1,2 miljoen klanten in Zuid Holland. Ze beheren de duinen tussen Monster en Katwijk en beschermen de drinkwater winning.
Als maatschappelijk betrokken en verantwoord bedrijf, heeft Dunea gekozen voor herbestemming in plaats van nieuw bouw. De renovatie van het pand in Zoetermeer wordt i.sm. OIII en Graziosi Progetti gerealiseerd.

Het Duin & Water van Dunea zijn de leidraad geweest voor het interieur ontwerp. De specifieke kenmerken van deze landschappen zijn vertaalt in het interieur ontwerp. De duinzone aan de buitenzijde van het maanvormige gebouw is meer besloten en de waterzones, aan de binnenzijde zijn meer open. Door middel van fotografie van natuur fotograaf Bart van Engeldorp op de glaswanden, tentoonstellingsruimtes en een Waterbar op elke verdieping is de identiteit van Dunea in het interieurontwerp ingebed.

Oplevering eind 2013