DP6 en Zenber geven Winschoten impuls met nieuw gemeentehuis Oldambt

DP6 en Zenber geven Winschoten impuls met nieuw gemeentehuis Oldambt

DP6 architectuurstudio en Zenber Architecten ontwerpen samen het nieuwe gemeentehuis van de gemeente Oldambt. De medewerkers van de Groningse gemeente, die nu nog verspreid zijn over verschillende locaties, werken vanaf eind 2023 allen samen in een nieuw, duurzaam gemeentehuis in het centrum van Winschoten, naast het uit begin vorige eeuw daterende stadhuis. Samenwerken en ontmoeting staan hierbij centraal. Ook de publieksfuncties en de raadzaal zullen in de nieuwbouw gevestigd worden.

Het nieuwe gemeentehuis maakt onderdeel uit van het plan De Poort van Winschoten; de afronding van de vernieuwing van het zuidelijk centrumgebied van Winschoten, waarmee het centrum aantrekkelijker en toekomstbestendig gemaakt wordt. Wethouder Erich Wünker kijkt uit naar de samenwerking: “We zijn blij dat we zulke goede, ervaren partijen hebben kunnen selecteren waarmee we direct aan de slag kunnen. Dat betekent dat we weer een belangrijke stap verder zijn.”

Het ontwerpteam bestaat naast DP6 en Zenber uit Van Rossum Ingenieurs en Nelissen ingenieursbureau. Samen met de gemeente is inmiddels gestart met het ontwerpproces.