Wigo4it Den Haag - Zenber Architecten
51
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-51,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Wigo4it Den Haag

Op strategische locatie

Over dit project

Wigo4it, de ict-dienstverlener voor sociale diensten van de 4 grootste gemeenten (G4) heeft een nieuwe werkomgeving op basis van het ‘metropool’ concept.
Het metropool concept kent verschillende zoneringen en gebieden, ‘district-neighborhood-square-park’. Deze zoneringen en gebieden zijn vertaald naar samenwerken en ontmoeten versus individueel en geconcentreerd werken. Het nieuwe interieur bevindt zich in het gebouw Stichthage, strategisch gelegen boven op Den Haag Centraal Station. Met een prachtig uitzicht op het Malieveld en een vergezicht over Den Haag en omstreken.

 

ONTWERP
Het robuuste gebouw uit 1972 met grote, diepe vloeren is door zijn maatvoering bijzonder geschikt voor een flexibel werkplekconcept. De etage van het kantoorcomplex was verouderd en gedateerd, en daarom volledig gestript om het een open werkomgeving met een eigentijdse en stoere uitstraling te geven. Transparante, vrijstaande units, geven het ontwerp hierbij structuur. De kleurrijke grafische velden op vloeren en wanden in deze units markeren de diverse overlegruimten.
Het bevorderen van de interactie tussen de teams om kennisdelen te stimuleren is primair het belangrijkste vertrekpunt geweest bij het ontwerp voor Wigo4it. Het werkplekconcept ondersteunt zo de ambitie van Wigo4it om een klantgerichte, efficiënte en innovatieve ICT-partner voor de G4 te zijn.
Naast het intern kennisdelen is expliciet gekozen om ook ruimte te bieden aan ‘start ups’ zodat nieuwe en frisse input van externen de organisatie binnenstroomt.

 

SOCIAL RETURN
Een deel van het interieur is bewust tot stand gebracht met behulp van een ‘social return’ project, waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans gegeven wordt om stapsgewijs terug te keren in het arbeidsproces. Deelnemen en je steentje bijdragen aan de samenleving krijgt hiermee een nieuwe betekenis

Datum
Categorie
Kantoren, Work