Thales Gastenrestaurant

world-class electronica onderneming

Over dit project

De Thales Group is een world-class electronica onderneming die actief is op het gebied van luchtvaart, defensie en informative technologie. Thales Nederland ontwikkelt en produceert geavanceerde radarinstallaties. Het interieur van het Thales Shared Facility Centre omvat diverse multi functionele ruimtes voor lunch, diner, work en meetings met internationale klanten. Op de begane grond is een bedrijfsrestaurant gesitueerd met een Lounge, Casual Dining, Le Café en een Lobby voor de 1600 medewerkers. Op de verdieping de Thales University met presentatie en trainingsruimtes en het gastenrestaurant met private dining rooms en het icoon de V-room.

Het bijzondere open karakter van de architectuur op begane grond is versterkt door zicht en looplijnen te creëren waardoor er een sterke relatie is van interieur met exterieur. De verschillende zones in het restaurant zijn vormgegeven door verbijzondering van vloer en plafond. De verhoogde Lounge vormt het hart en biedt een prachtig zicht op het omliggende Twentse landschap en technologie van Thales. Op de verdieping is een meer besloten sfeer gecreëerd voor de Thales University en de eyecatcher, het gastenrestaurant met de private dining rooms. ‘Dinner at the top’ met een internationale allure zet dit het gehele SFC internationaal op de kaart.

PROJECTGEGEVENS
Project: Thales Shared Facility Centre
Plaats: Hengelo
Opdrachtgever: Thales Group Nederland
Interieur Architect: Eric Wezenberg
Projectteam: Edwin Kamphorst, Rosanne Talle, Ingrid Heijne
Oplevering: 2014
Architect gebouw: LKSVDD architecten ism Reitsema & Partners architecten
Fotografie: ZENBER interieur | architectuur

Categorie
Hospitality, Work