Rijkswaterstaat en Dienst Landelijke Gebieden Leeuwarden

in een bestaand kantoorpand

Over dit project

In een bestaand kantoorpand van Rijkswaterstaat kon door invoering van “Het Nieuwe Werken” efficiënter met de ruimte worden omgegaan.Hierdoor kon Dienst Landelijke Gebieden, die kampte met overcapaciteit, zich bij Rijkswaterstaat in het pand voegen.

Het interieurconcept heeft de verdeling van een statische, besloten zone (werknissen voor 4 personen) aan de ene zijde en een dynamische zone (open werkomgeving) aan de andere zijde. Ook vindt er een verloop in werkomgeving plaats: van recreatie rond de middenkern, naar communicatie en samenwerken daaromheen, naar geconcentreerd werken aan het einde van de vleugels.
Van het bedrijfsrestaurant is een multifunctionele vleugel gemaakt, waar nu niet alleen gegeten, maar ook gewerkt, overlegd en vergaderd wordt gedurende de dag. Hieraan gekoppeld bevindt zich een gedeeld vergadercentrum voor bijeenkomsten en vergaderingen.
De identiteit van de Noord Nederlandse provincies komt terug in muurtatoeages op wanden en kolommen, waarin het Noord-Nederlands landschap en natuur abstract uitgebeeld wordt.

PROJECTGEGEVENS
Project: Rijkswaterstaat en Dienst Landelijke Gebieden
Plaats: Leeuwarden
Opdrachtgever: Rijksgebouwendienst
Architect: Eric Wezenberg i.s.m. OIII Architecten
Projectteam: Michael Hoogland, Femke Poppinga, Yves sellam, Ernst-jan Schoute, Edwin Kamphorst
Oplevering: 2010
Fotografie: Christiaan de Bruijne

Categorie
Kantoren, Work