Rabobank Apeldoorn - Zenber Architecten
886
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-886,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Rabobank Apeldoorn

herinrichting advieskantoor

Over dit project

Omdat de inrichting van het gebouw van Van Aken Architecten uit 2002, na een fusie van diverse Rabobanken in Apeldoorn en omgeving en Schretlen & Co niet meer voldeed aan de eisen van een hedendaagse kantooromgeving, besloot de Rabobank hun bestaande advieskantoor in Apeldoorn te herinrichten.

ZENBER interieur I architectuur heeft een inrichtingsconcept ontwikkeld volgens HNW. De herinrichting van 6.000 m2 betreft een begane grond en 6 verdiepingen. Met hierin diverse flexibele werkomgevingen, ontmoetingsruimten, spreekkamers, brainstormruimten, stilteruimten, een bibliotheek, een vergaderverdieping, diverse klantzones en een ‘werkcafe’.
Delen van de het inbouwpakket zijn verwijderd en hergebruikt om het gebouw opener te maken en om deze multifunctioneler en flexibeler in te richten. De karakteristieke buiten en binnen gevels van de architectuur zijn door deze ingrepen zichtbaarder en krachtiger geworden.

Kleuren, materialen en vormgeving zijn zo ingezet dat deze sturend zijn in de beleving en gedrag van de medewerkers en klanten. Waar rust en concentratie vereist zijn zijn kleuren, materialen en vormgeving ingetogen en waar meer communicatie en ontmoetingen zijn, zijn deze expressiever en kleurrijker. In de bestaande vloer zijn vloervelden aangebracht, zo maakt kleur plek en is er maximaal ingezet op hergebruik

Categorie
Kantoren, Work