LDCR Utrecht

75% hergebruik

Over dit project

Het LDCR is het ‘Landelijk Dienstencentrum voor de Rechtspraak’, zij voeren de bedrijfsvoeringstaken uit van alle gerechten en andere instanties van de Rechtspraak. De visie van het LDCR is het bewerkstelligen van klantgerichte dienstverlening van een hoge kwaliteit en innovatieve en efficiënt ingerichte bedrijfsprocessen.

ZENBER interieur | architectuur verwierf de opdracht voor het interieur ontwerp voor de herinrichting van het LDCR in competitie samen met Twynstra Gudde. De opgave was om de bestaande gesloten werkomgeving van de overheidsinstelling (BVO 2.500m2), verdeeld over 2 verdiepingen te transformeren naar een open, eigentijdse en dynamische werkomgeving. Een uitdaging om met een gering budget een kwalitatief hoogwaardig interieur te realiseren.

75% HERGEBRUIK
Met bijzondere ingrepen aan de binnenwanden en 75 % hergebruik van wanden, vloeren en meubilair is een groots effect bereikt. Door de bestaande wanden deels te verwijderen en horizontale en verticale vlakken in een levendig kleurenpalet toe te voegen is openheid en ‘plek’ gecreëerd. Hierdoor worden afdelingen met elkaar verbonden en de samenwerking tussen medewerkers en de verschillende afdelingen van het LDCR gestimuleerd. In de vernieuwde werkomgeving bevinden zich ontmoetingsplekken, spreekkamers, concentratieplekken, vergaderruimtes en een multifunctioneel ‘werkcafé’.

Categorie
Kantoren, Work