LDCR UTRECHT


Het LDCR is het ‘Landelijk Dienstencentrum voor de Rechtspraak’, zij voeren de bedrijfsvoeringstaken uit van alle gerechten en andere instanties van de Rechtspraak. De visie van het LDCR is het bewerkstelligen van klantgerichte dienstverlening van een hoge kwaliteit en innovatieve en efficiënt ingerichte bedrijfsprocessen.

“75% hergebruik”

Dynamische werkomgeving

ZENBER Architecten verwierf de opdracht voor het interieurontwerp voor de herinrichting van het LDCR in competitie samen met Twynstra Gudde. De opgave was om de bestaande gesloten werkomgeving van de overheidsinstelling (BVO 2.500 m²), verdeeld over 2 verdiepingen te transformeren naar een open, eigentijdse en dynamische werkomgeving. Een uitdaging om met een gering budget een kwalitatief hoogwaardig interieur te realiseren.

75% HERGEBRUIK

Met bijzondere ingrepen aan de binnenwanden en 75 % hergebruik van wanden, vloeren en meubilair is een groots effect bereikt. Door de bestaande wanden deels te verwijderen en horizontale en verticale vlakken in een levendig kleurenpalet toe te voegen is openheid en ‘plek’ gecreëerd. Hierdoor worden afdelingen met elkaar verbonden en de samenwerking tussen medewerkers en de verschillende afdelingen van het LDCR gestimuleerd. In de vernieuwde werkomgeving bevinden zich ontmoetingsplekken, spreekkamers, concentratieplekken, vergaderruimtes en een multifunctioneel ‘werkcafé’.

FACTS EN FIGURES

Opdachtgever: LDCR Utrecht
Locatie: Utrecht
BVO: 2.500 m²
Jaar: 2015

Projectteam ZENBER: Eric Wezenberg, Diederik Mulder
Bouwmanagement: Twynstra Gudde

Grafische vormgeving: ZENBER Architecten
Projectfotografie: ZENBER Architecten