Hubertus & Berkhoff Culinaire Vakschool

aan de Zuidas van Amsterdam

Over dit project

De leerlingen en docenten van de Culinaire Vakschool Hubertus & Berkhoff hebben hun nieuwe gebouw aan de Zuidas in Amsterdam in gebruik genomen. ZENBER interieur |architectuur ontwierp het interieur. Het resultaat is een smaakvolle leeromgeving waarin ambacht, traditie en gastvrijheid een belangrijke rol spelen.

Naast ‘gewone’ leeromgevingen als theorielokalen, gymzalen en aula’s, beschikt de nieuwe school over twee restaurants, een grand café met bakkerswinkel, bakkerijen en keukens. De totale oppervlakte is 6600 m² verdeeld over drie verdiepingen. ZENBER bracht eenheid in het nieuwe gebouw door het interieur op te zetten als een passage rondom een centraal plein. De passage verbindt de verschillende ruimtes en verdiepingen. Dit maakt toezicht en veiligheid mogelijk en zorgt tegelijk voor veel interactie. Zo is vanuit de passage goed te zien wat er in de bakkerij wordt gebakken en wie er in de keuken in de soep staat te roeren. De passage is een metafoor voor zien, ruiken en proeven.

Het grand café, de bakkerswinkel en de restaurants liggen uitnodigend langs de gevel en verleiden passanten binnen te komen voor een kop koffie met een vers gebakje of een warme lunch. Net als de lekkernijen op de menukaart, is het interieur met oog voor detail ontworpen. Zo zijn de gebruikte kleuren en materialen een vertaling van zoete en romige ingrediënten als honing en chocolade.
In een aantrekkelijke omgeving ervaren bezoekers wat de leerlingen in hun mars hebben en hoe de lekkerste school van Nederland een lange traditie als leverancier van de beste koks, bakkers, gastvrouwen en gastheren in ere houdt.

Fotograaf Roos Aldershoff

Categorie
Hospitality, Onderwijs, Work