Hoofdkantoor Rabobank Gelderse Vallei - Zenber Architecten
1918
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1918,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Hoofdkantoor Rabobank Gelderse Vallei

Duurzaam met verantwoord materiaalgebruik

Over dit project

Rabobank Gelderse Vallei

 

ZENBER heeft een nieuwe inrichting voor het hoofdkantoor van de Rabobank Gelderse Vallei in Barneveld ontworpen. In het representatieve interieur kunnen de medewerkers van de Rabobank hun klanten op eigentijdse wijze gastvrij ontvangen. In de multifunctionele klantzone op de begane grond zijn diverse overleg ruimten, een werk cafe en een presentatie ruimte zodat de bank medewerkers hun klant zo optimaal mogelijk kunnen bedienen. Bij de herinrichting van de werkomgevingen op de verdiepingen vindt een maximalisatie van het aantal werkplekken plaatst. ‘Het Nieuwe Werken’ is bij de ontwerp opgave een belangrijk sleutelwoord.

 

Duurzaam ontwerp, verantwoord materiaalgebruik

De toegepaste materialen en producten in het ontwerp zijn veelvuldig van gerecyclede materialen. Het vilten  plaatmateriaal op de gevelranden en baffles van de bluebox zijn vervaardigd van gerecyclede plastic flessen. Het plaatmateriaal is in de toekomst ook weer ‘recyclable’ tot een andere toepassing. Het tapijt heeft een Cradle to Cradle® Zilver-certificering, een garantie dat de producten positief bijdragen aan milieu en volksgezondheid, en zijn gemaakt om te worden gerecycled in een niet-giftige gesloten kringloop. Het tapijt bevat 100% geregenereerd nylongaren gemaakt uit hergebruikt afvalmateriaal zoals visnetten en post-consumer tapijtvezels.

Het bestaand meubilair is maximaal hergebruikt en gerevitaliseerd. Ook zijn er diverse producten en diensten lokaal betrokken vanuit de regio Gelderse Vallei.

Categorie
Kantoren