HEAD OFFICE RABOBANK GELDERSE VALLEI


ZENBER has designed a new interior for the head office of Rabobank in Barneveld Gelderland Valley.In the future the Interior representative Rabobank employees can receive their clients welcoming contemporary way. The multifunctional customer area on the ground floor contains several consultation rooms, a work cafe and a presentation room so that the bank employees can serve their clients optimally. In the reorganization of the working environments at the floors takes place a maximization of the number of workstations. “The New Way of Work” is an important design task.

“The New Way of Work” is an important design task.”

Sustainable design, justified use of material

The applied materials and products in the design are frequently made from recycled materials. The felt sheet material on the façade and baffles of the bluebox are made from recycled plastic bottles. In the future the sheet material will be ‘recyclable’ for another application. The carpet has a Cradle to Cradle® Silver certification, a guarantee that the products contribute positively to the environment and public health, and are made to be recycled in a non-toxic closed cycle. The carpet contains 100% regenerated nylon yarn made from recycled waste material such as fishing nets and post-consumer carpet fibers. The existing furniture is maximally reused and revitalized. Also various products and services are locally involved from the Gelderse Vallei region.

FACTS EN FIGURES

Client: Rabobank
Location: Barneveld
GFA:  3.350 m²
Completion: 2018

Project team ZENBER: Eric Wezenberg, Edwin Kamphorst, Ingdrid Heijne
Building consultancy: Van Kessel Janssen bv Bouwconsultancy
Installation consultant: Wolf Dikken adviseurs

Contractor: Bouwbedrijf Morren B.V.
Interior finisher: Hardeman
Graphic design: ZENBER Architecten
Photography: ZENBER Architecten